Glühwein 

Ooit moest ik voor mijn collega’s ģluhwein maken zeker een liter of 8. Nu vind ik glühwein erg lekker maar die kant en klare flessen vind ik echt nergens op lijken. Dus dat maak ik zelf natuurlijk. Wat er alleen toen door mijn hoofd schoot was dat 8 liter glühwein niet echt goedkoop gaat worden met 8 flessen wijn. Dus bedacht ik het volgende. Ik kocht een goede volle rode wijn, Zo een waarop staat met rijke smaak van noten ķersen en aardbeien dus een mooie chainti of Bordeaux of andere zware rode wijn. En 4 pakken rode druiven sap die van de lidl is het lekkerste en verder natuurlijk mijn recept gevolgd.. laat die nou ontzettend heerlijk zijn geworden heel fruitig en toch een rijke wijnsmaak en de pot ging schoon leeg. Sindsdien gebruik ik in een iets andere verhouding thuis ook wat druivensap als aanvulling in de glühwein.

Ģluhwein 1.5 liter

1 fles goede rijke rode wijn met veel smaakaccenten, 500 cc puur rode druivensap geen mengsel, 1 sinaasappel waarin je ongeveer 15 kruidnagels drukt, 2 sinaasappels uitgeperst, 1 theelepel lekkere speculaaskruiden, 3 steranijs, 3 kaneelstokjes, 100 gram rietsuiker, 1 vanillestokje

Dit alles bij elkaar doen in een pannetje en op laag pitje 3 uurtjes laten trekken. Als de pan niet leeggaat dan kan je ze zeven en in een fles koel zetten tot volgens gebruik maandje houdbaar in de koelkast mits gezeefd.

Variaties

  • Witte glühwein, 1 fles witte zoete wijn, stukje gember, kaneelstok, steranijs 3 stuks, 100 gram vanillesuiker, 100 ml witte rum, snuf peper, 4 kruidnagels, halve theelepel kardemom
  • Alcoholvrije, ook al verdampt het meeste vannde alcohol niet iedereen wil alcohol gebruiken vervang de wijn dan voor de druivensap ook leuk en lekker voot de kids laat de suiker achterwege.
  • 1 liter vers appelsap, 500 cc water, 200 witte rum, 4 anijssterren, 2 kaneelstokjes , 1 appel  in stukjes deze voeg je vlak voor serveren toe.

Voor alle gluhweinen geldt laat het een uurtje of 3 trekken kan op het gas kleinste pitje, hooikist, kachel of zelfs in een theepot op een waxinelichtje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s